Albirea dentară

Cu toții ne dorim un plus de strălucire pentru dinții noștri, fie cu ocazia unui eveniment important sau doar pentru a avea mai multă încredere în propriile zâmbete. Până la urmă, este ceva normal să aspirăm la imaginea perfectă a zâmbetului alb hollywoodian.

Desigur, cercetătorii au căutat soluții cât mai sigure și mai eficiente pentru albirea dinților, în timp ce oamenii au încercat mereu să recurgă la soluții mai accesibile, dar care nu puteau garanta rezultate de durată, uneori punându-și chiar sănătatea orală în joc.

În prezent, există numeroase opțiuni atât pentru albirea dinților de acasă, cât și pentru tratamente profesionale oferite de clinici specializate. Dar care dintre acestea este mai bună și pe care merită să o alegi? Vom încerca să răspundem acestor întrebări în continuarea articolului, așa că te invităm să îl citești și să ne spui părerea ta în comentarii!

De ce se îngălbenesc dinții?

Cea mai răspândită cauză a îngălbenirii dinților la nivel mondial este reprezentat de stilul de viață al fiecăruia dintre noi (în această categorie numărându-se consumul alimentelor colorate, de cafea, tutun, medicamente sau chiar traumele și îmbătrânirea naturală).

Desigur, și alimentele consumate se află în acest top, deoarece atacă și slăbesc smalțul dentar, crescând șansele decromatizării dinților. De asemenea, stratul exterior al smalțului dentar se uzează odată cu trecerea anilor, ceea ce înseamnă că decromatizarea dentară „nu iartă pe nimeni”.

Albirea acasă

În vederea obținerii rezultatelor imediate și la un preț cât mai accesibil, oamenii au recurs la diverse alimente sau substanțe pe care le aveau deja la îndemână în propriile locuințe, sperând că acestea le vor oferi un zâmbet mai alb.

Spre exemplu, printre practicile populare în zilele noastre se numără: clătirea cavității bucale cu oțet de mere, perierea dinților cu praf de copt, folosirea peroxidului de hidrogen, a turmericului sau a cărbunelui activ.

Deși aceste practici pot albi dinții, rezultatele nu sunt garantate, nu se vor menține în timp, iar utilizarea repetată a acestor metote poate avea efecte neplăcute asupra danturii tale.

Tot în categoria tehnicilor de albire a dinților de acasă, putem încadra și benzile de albire, trusele de albire pentru acasă, pastele de dinți, gelurile sau soluțiile de clătire. Într-adevăr, acestea sunt sigure pentru sănătate, însă efectele lor se rezumă la îmbunătățiri minore.

Aceste produse conțin cantități reduse de agenți de albire, pentru a fi sigure de folosit fără ajutorul unui medic specialist. În consecință, produsele disponibile în farmacii pot îndepărta doar pete superficiale, nefiind capabile de schimbări mai pronunțate ale nuanței de alb a zâmbetului tău.

Albirea la clinică

Într-o clinică stomatologică vei găsi medici specializați și cele mai puternice tratamente profesionale de albire a dinților, care îți vor garanta rezultate durabile și siguranță deplină pe întrega durată a tratamentului.

Tratamentele profesionale disponibile în clinicile dentare oferă cele mai rapide rezultate, necompromițând sănătatea ta orală: integritatea gingiilor și a dinților pot fi controlate mult mai ușor datorită tehnologiei adecvate. Mai mult, medical tău stomatology îți va cunoaște istoricul dentar (cum ar fi frecvența vizitelor, sensibilități sau lucrări anterioare) și îți va putea recomanda un tratament adaptat nevoilor tale unice.

Albirea cu Lampa Zoom WhiteSpeed

Lampa Zoom este o tehnologie folosită în clinicile de top la nivel internațional, care repară efectele decolorării smalțului și a dentinei. Aceasta oferă cele mai bune rezultate de pe piață datorită gelului ACP Oral Care, care se activează în prezența luminii Zoom, pentru a penetra dintele și a elimina petele de discromie direct de la sursă.

Tratamentul profesional cu Lampa Zoom WhiteSpeed îți va face dinții mai albi cu până la 8 nuanțe în numai 60 de minute, pentru ca zâmbetul tău să radieze de strălucire din nou! În plus, acest tratament este complet sigur pentru dinții și gingiile tale, încât este realizat de către medici specialiști, în funcție de particularitățile danturii tale (este disponibilă o concentrație de 25% și una 6%, pentru dinți sensibili).

Sistemul complet de utilizat acasă ZOOM HomeCare

Așa cum spuneam mai sus, tratamentele de albire a dinților contribuie la reducerea petelor existente, însă prin consumul anumitor alimente sau doar prin îmbătrânirea naturală, dinții tăi se vor pigmenta din nou. Philips a creat sistemul complet Zoom DayWhite și NiteWhite, care reduce efectul de recurență a nuanței, care poate fi folosit ca un tratament de sine stătător sau în menținerea rezultatelor tratamentului cu Lampa Zoom.

Concluzie

În final, deși ambele soluții promit să ofere un zâmbet mai alb, există multe diferențe la nivelul calității rezultatelor, siguranței și sănătății orale, timpul necesar și rezistența în timp a rezultatelor și costul procedurii alese.

La Clinica Dr. Șerban folosim numai aparatură de ultimă generație, pentru ca pacienții noștri să se poată bucura de cele mai bune rezultate și de o siguranță deplină pe întreaga durată a vizitei în cabinet. Aici nu numai că vei bucura de un tratament de albire profesional cu ajutorul Lămpii Zoom WhiteSpeed, dar vei beneficia și de experiența de peste 20 de ani în tratamente de albire a medicilor noștri specialiști! Pentru o programare, ne poți suna la numărul de telefon 0758.074.415 sau poți completa formularul online.