Medicina a evoluat foarte mult in ultimii ani, lucru care s-a intamplat, de fapt, in toate domeniile. In unele dintre acestea, nivelul de performanta atins este unul de neegalat. Spre deosebire de trecut, cand numai prin anumite metode traditionale putea fi inlocuit un dinte lipsa, acum exista implanturile dentare. Acestea sunt o solutie mult mai putin invaziva, comparativ cu puntile dentare.

De fapt, cei care opteaza pentru implanturile dentare se bucura de nenumatele avantaje de care acest procedeu medical vine insotit. Rezultatele oferite in cadrul cabinetului nostru sunt mereu cele mai bune, motiv pentru care va recomandam sa alegeti intotdeauna implantul dentar in locul altor metode mai putin eficiente.

Cu siguranta cei mai multi dintre voi stiti ce este un implant dentar si in ce anume consta acesta. Pentru cei care nu au auzit insa despre acest procedeu sau pur si simplu nu au avut de-a face cu acesta pana in momentul prezent, in continuare va prezentam cateva informatii folositoare cu privire la modul in care este realizat si alte detalii.

Ce este implantul dentar si cine poate beneficia de acesta ?

Implantul dentar consta intr-o modalitate foarte eficienta prin care fiecare poate sa isi pastreze stima de sine, dar si de a realiza o masticatie cat mai favorabila cavitatii bucale. Cum se realizeaza insa acesta si care sunt beneficiile de care vine insotit?

Pentru a realiza cu succes aceasta procedura medicala, in primul si primul rand, medicul dentist trebuie sa se asigure ca suprafata respectiva este pregatita pentru o asemenea operatiune. Dupa aceea, acesta va incepe proceduraa, introducand un surub in locul dintelui lipsa. Respectivul surub va fi foarte bine fixat pe osul mandibular, care trebuie sa aiba o consistenta destul de puternica. Atunci are loc fenomenul numit osteointegrare, ce este realizat chiar dupa introducere implantului. In momentul respectiv se creeaza legatura care va fi foarte eficienta in viitor, care va permite si consolidarea altor lucrari protetice.

O problema des intalnita o reprezinta edentatiile. Odata cu trecerea timpului, toti s-au convins de faptul ca implanturile dentare sunt cu adevarat eficiente in astfel de situatii. Chiar mai mult, se pare ca acesta a devenit principalul tratament pentru cazurile de edentatie.

Asadar, dintre toate metodele de tratament existente, implantul s-a dovedit a fi de departe cel mai eficient si rezistent.

Motivele pentru care implantul dentar reprezinta cea mai buna solutie la ora actuala

In cele ce urmeaza vei afla de ce implantul dentar este cea mai eficienta solutie de care poti avea parte in cazul dintilor lipsa.

implantul dentarSpre deosebire de majoritatea metodelor cunoscute, aceasta procedura medicala ofera o rezistenta sporita in timp. Aceste implanturi sunt foarte utile, mai ales ca, din punct de vedere statistic, au dovedit ca pot rezista cu succes pentru perioade indelungate, ajungand uneori pana la 20 de ani de intrebuintare. Desigur, pentru ca acest lucru sa fie realizabil, este important ca fiecare pacient sa acorde o atentie deosebita igienei zilnice, pe care o va efectua cu grija si responsabilitate.

Un alt beneficiu oferit de implanturile dentare il reprezinta faptul ca aspectul estetic va fi imbunatatit vizibil. De fapt, acesta este unul dintre cele mai evidente beneficii de care vin insotite implanturile dentare. Medicii nostri specialisti detin experienta necesara in acest sens pentru a oferi rezultate excelente. De obicei, acestia realizeaza cu atata finete si acuratete aceste proceduri medicale, incat multi nici nu vor observa ca este vorba despre un dinte artificial. Implantul se va comporta excelent, intrucat se va incadra in cavitatea bucala imitand perfect dintele natural.

Mai mult decat atat, beneficiind de un implant profesionist, oricine se va simti mult mai bine, pentru ca nu va mai fi incomodat de dantura incompleta. Astfel, daca va doriti sa va recapatati increderea in propria persoana, ar trebui sa va ganditi si sa luati in calcul posibilitatea de a opta pentru un implant dentar.

Cea mai importanta parte este cea privitoare la masticatie. Atunci cand beneficiati de un implant dentar de calitate, acest lucru va va aduce rezultate imediate. Despre ce este vorba mai exact? Daca pana la momentul respectiv v-ati confruntat cu situatii destul de stanjenitoare legate de masticatie, de acum lucrurile se vor imbunatati. Cu implantul corespunzator, veti putea consuma in voie alimentele preferate.