Specialiștii clinicii noastre au deosebita plăcere să vă informeze.
Implantul dentar reprezintă rădăcina unui dinte artificial ce urmează a înlocui dintele lipsă de pe arcadă. Materialul din care este realizat este titanul, material 100% biocompatibil.
Implantul dentar este, de fapt, un șurub de titan care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar sau mandibular pentru a înlocui dintele sau dinții lipsă de pe arcadă.
Orice pacient cu o stare de sănătate bună, fără afecțiuni grave decompensate (hepatice, metabolice, renale, cardio-vasculare sau sub tratament oncologic) și deasemenea orice pacient cu o igienă orală foarte bună.
tunci cand pulpa dintelui este infectata, nu mai exista posibilitatea de vindecare, imbolnavirea fiind ireversibila. Cea mai frecventa cauza de imbolnavire a pulpei dintelui o reprezinta fie o carie foarte profunda, fie o fractura dentara. Pulpa este atunci expusa la bacteriile din saliva care vor cauza infectarea acesteia.
Un tratament de canal corect efectuat duce la salvarea dintelui bolnav, iar fara tratament de canal, atunci cand pulpa dintrelui este infectata, se poate ajunge la pierderea dintelui.
Albirea dintilor reprezinta o solutie conservatoare pentru rezolvarea discromiilor dentare (coloratii) usoare si moderate aparute pe dintii vitali si devitali. Albirea dintilor vitali consta in aplicarea produselor de albire pe suprafata smaltului dentar fara a afecta coloratia dentinei. Albirea dintilor devitali (fara pulpa) se face prin aplicarea produselor de albire in camera pulpara.
Metodele de albire cunoscute sunt:
Efectele albirii dureaza aproximativ 3 ani, dar variaza in functie de persoana. Efectul se va pastra mai putin daca sunteti fumator, daca mancati sau beti produse care pot pata dintii.
Sangerarea gingiilor apare atunci cand dintii sunt incarcati cu placa bacteriana si tartru, in cazul unei gingivite, parodontite, in timpul sarcinii (datorita modificarilor hormonale care apar in organismul dvs).
Molarii de minte sunt dinți nefuncționali. Periajul în zona respectivă este dificil și în general nu există spațiu pe arcadă pentru ca ei să erupă total. Tocmai pentru că nu există spațiu pe arcadă, astfel încât molarii de minte să erupă, ei împing în dinții din față pe care îi cariază treptat. Se recomandă extracția molarilor de minte încă de la vârsta de 16 ani, pentru a preveni apariția eventualelor complicații. Există și situații când molarii de minte pot rămâne pe arcadă, mai exact atunci când au loc pentru erupție, când nu provoacă înghesuiri sau când nu sunt cariați.
Clinica Dr. Șerban face parte din rețeaua selectă de parteneri ai rețelei medicale private Medicover România.
Copyright © 2024 Drserban.ro. Toate drepturile rezervate. Creat & Optimizat de SEOproject.ro. ANPC