Nu este un secret faptul ca durerile de dinti sunt cele mai dureroase si mai dificile. De asemenea, zambetul unei persoane este amprenta vizuala pe care si-o lasa aceasta la o prima intalnire, fiind de fapt un mijloc esential de comunicare. Dar ce facem cand nu suntem multumiti de dantura noastra si ne confruntam cu dureri frecvente? Ei bine, solutia ideala este sa apelam la serviciile unui medic stomatolog.

Totusi, alegerea unui specialist in stomatologie trebuie sa fie realizata in functie de o serie de criterii, pentru a ne asigura ca vom beneficia de cele mai bune servicii atat in prezent, cat si pe viitor.

Cum alegi medicul dentist potrivit ?

Optarea pentru serviciile unui anumit medic stomatolog trebuie in mod sigur sa tina cont de urmatoarele aspecte:

 1. Specializarea medicului
  Asa cum medicina cuprinde mai multe ramuri, si stomatologia este un domeniu medical impartit in mai multe specializari. Desi marea majoritate a medicilor dentisti desfasoara mai multe proceduri diferentiate una de cealalta, este posibil sa gasiti si acei specilisti axati pe una singura, asa cum este de exemplu implantologia dentara.
 2. Respectarea normelor de igiena
  Indiferent de afectiunea de care suferiti, cabinetul medical la care apelati trebuie sa respecte intru-totul normele de igiena. In cazul alegerii unui medic stomatolog care sa va asigure de reusita unei proceduri la nivel dentar, igiena este unul dintre cele mai relevante criterii in acest sens. De exemplu, in cazul nerespectarii procedurilor de sterilizare si igiena a ustensilelor folosite, apare riscul de infectie – un lucru total de nedorit.
 3. Experienta: cine nu isi doreste sa beneficieze de serviciile unui medic stomatolog care nu este la primul sau caz de acest fel? Cu cat experienta specialistului atinge un nivel mai inalt, cu atat veti fi mai relaxat si mai increzator in solutiile pe care acesta le identifica pentru remedierea eficienta si optima a problemelor de dinti cu care va confruntati. Experienta este un aspect extrem de valorificabil in munca oricarui profesionist.
 4. Dotarea cabinetului medical cu echipamente performante, dar si utilizarea celor mai calitative materiale in proceduri: avand in vedere faptul ca tehnologia pare sa nu se mai opreasca din a avansa, aceasta evolutie se remarca si in cadrul stomatologiei. De exemplu, procedurile dentare efectuate de un medic stomatolog pot fi cu mult simplificate, dar si inalt calitative atunci cand cabinetul stomatologic este dotat cu aparatura performanta. De asemenea, un aspect important tine de calitatea materialelor folosite in procedurile dentare, indiferent daca este vorba despre un implant dentar sau despre o simpla plomba, asigurand rezistenta lucrarii pe o perioada mai lunga.
 5. Preturile practicate: acest aspect este important in orice domeniu de prestari servicii, necesitand sa reflecte pe deplin calitatea si realitatea, insa in alegerea medicului stomatolog nu este cel mai relevant criteriu dupa care trebuie sa fie adoptata decizia. De exemplu, daca medicul dentist utilizeaza numai materiale de inalta calitate si rezistenta, in mod definitoriu va avea costuri mai ridicate si insemnate comparativ cu alti specialisti ai acestui domeniu. Totusi, trebuie sa evitati acele cabinete stomatologice care practica preturi cu mult peste limita celor normale.
 6. Gradul de profesionalism si relatia unui medic cu pacientul: in orice ramura a medicinei, specialistul inainte de orice trebuie sa fie caracterizat prin profesionalism. Acest aspect va influenta considerabil alegerea clientilor pe viitor, dar si reclama pe care o vor face acestuia.De asemenea, durerile de dinti pot fi destul de suparatoare. Din acest motiv, vizita la cabinetul unui dentist nu trebuie sa implice stres, emotii sau stari de nervozitate cauzate de atitudinea adoptata de medicul specialist. Un adevarat profesionist va explica in totalitate pacientului sau care sunt procedurile ce pot fi considerate in cazul sau, dar si care este solutia cea mai buna cu rabdare si calm.
 7. Feed-back-ul clientilor anteriori: daca inainte alegeam medicul stomatolog dupa parerile prietenilor sau ale rudelor, acum internetul simplifica acest proces de selectionare a cabinetului medical de specialitate. Asadar, unul dintre criteriile de alegere a unui anumit medic dentist poate fi si cel ce consta in parerile altor clienti despre serviciile sau gradul sau de profesionalism.

Asadar, atunci cand durerile de dinti sunt apasatoare sau doriti sa vizitati un cabinet stomatologic, este indicat sa va bazati alegerea pe criteriile mentionate mai sus, garantand astfel succesul lucrarilor de care veti beneficia.