Avantajele Radiografiilor

Azi, în urma progresului tehnologic din această ramură a medicinei, atât calitatea cât și precizia radiografiilor dentare au atins cote excelente, iar cel mai important aspect al acestui progres, este faptul că doza de Raze X, emisă de aparatele moderne în timpul scanării pacientului a scăzut vertiginos.

Există mai multe tipuri de radiografii dentare, ce pot fi eliberate pe film radiologic sau în format digital (Memory Stick, Disc Optic, Atașament Email), după cum urmează:

Radiografie Retroalveolară

Blog Radiologie Dentara Myray Xray RXDCAcest tip de radiografie, numită și radiografie periapicală, este o imagine de mici dimensiuni, pe care se pot examina maxim 2-3 dinți. Obiectivul radiografiei retroalveolare este acela de a vizualiza vârful rădăcinilor unui dinte. Astfel, în aceeași imagine, medicul stomatolog poate studia dintele pacientului și osul înconjurător.

Radiografia retroalveolară este valabilă pentru dinții anteriori și pentru cei posteriori, oferind detalii exacte privind afecțiunile unui anumit dinte, inclusiv examinarea unor eventuale tratamente anterioare. Totodată, se poate utiliza pentru stabilirea unui tratament endodontic, sau pentru a putea verifica succesul unui tratament actual în urma unei obturații de canal.

Dotare: MyRay RXDC (HyperSphere Technology)

Radiografie Panoramică

Blog Radiologie Dentara Myray Hyperion X5Acest tip de radiografie este o imagine de mari dimensiuni care oferă medicului stomatolog o vedere de ansamblu a întregului aparat dento-maxilar. Radiografia panoramică este esențială pentru realizarea planului de tratament, oferind informații despre toți dinții prezenți (superiori și inferiori), mandibulă, înălțimea procesului alveolar, cât și despre structurile anatomice învecinate.

Radiografiile dentare panoramice sunt extrem de utile pentru localizarea fracturilor și pentru localizarea unor formațiuni patologice din interiorul oaselor maxilare, dar nu și pentru depistarea de carii dentare, de infecții periapicale, ori pentru verificarea tratamentelor endodontice.

Dotare: MyRay Hyperion X5 (Easy 3D & 2D)