Chirurgie Dentară

Ne ținem mereu la curent cu ultimele noutăți și tehnici în materie de implantare dentară și chirurgie, realizate la nivelul cavității bucale. De fiecare dată ne asigurăm de faptul că pacienții noștri beneficiază de soluții inovative, care le asigură vindecarea rapidă și regenerarea eficientă a țesuturilor, fără complicații și folosind tehnici minim invazive.

Pentru interventiile efectuate in clinica noastra, folosim metode sigure de reconstructie osoasa, vindecare si regenerare tisulara. Folosim tehnica PRF care ajuta la vindecarea rapida a tesuturilor si aparatura de ultima generatie bazata pe piezochirurgie, minim invaziva care ajuta atat la pecizia si siguranta actului operator cat si la vindecarea rapida a tesuturilor, precum si o recuperare mai rapida a pacientului.

Elevare sinus maxilar (Sinus Lift), în vederea inserării de implanturi

Această procedură ce are ca rol ridicarea membranei sinusale prin adiție de os, este frecvent utilizată în rândul pacienților noștri. Sinusul maxilar este reprezentat de o cavitate plină cu aer ce se află deasupra rădăcinilor molarilor superiori. În unele cazuri, aceasta coboară și tinde să ocupe locul rădăcinilor molarilor superior extrași, tocmai pentru că osul se resoarbe odată cu trecerea timpului.

Pentru ca medicul specialist chirurg implantolog să poată insera implanturile, el are nevoie de o înălțime, precum și de o grosime corespunzătoare a osului. Totuși, această înălțime dispare pe măsură ce sinusul maxilar coboară în locul rădăcinilor dinților ce au fost extrași anterior.

Ceea ce face de fapt medicul chirurg implantolog, este de a obține înălțimea și grosimea adecvată printr-o operație de elevare a sinusului maxilar și ulterior prin inserarea de implanturi cu o lungime suficient de mare, astfel încât să reziste timp îndelungat, uneori chiar pentru restul vieții.

Inserare de implanturi dentare

Implanturile dentare sunt acele intervenții chirurgicale prin care se introduc dispozitive de titan pentru un dinte nou. În urma beneficierii unui astfel de proces, veți fi mult mai dornici să râdeți și să zâmbiți, tocmai pentru că încrederea în sine va crește considerabil, nemaiexistând acele lipsuri deranjante la nivel de dantură.

Adiții osoase (augmentări osoase)

Unii pacienți care au avut parte de extracții dentare cu mult timp în urmă, se confruntă cu o problemă destul de serioasă ce pune în pericol sănătatea cavității bucale (osul se resoarbe). Așadar, pentru a se putea insera implanturile necesare de o lungime și de o grosime corespunzătoare, este nevoie de augmentări osoase.

Extracții molari de minte incluși, semi-inclusi sau prezenti pe arcada

Măseaua de minte este al treilea molar și apare în cea mai îndepărtată zonă a maxilarului, respectiv a mandibulei. Acești dinți apar atunci când arcadele dentare s-au dezvoltat complet (după 18 ani) motiv pentru care deseori nu au loc să erupă. În mod normal sunt patru molari (doi superiori și doi inferiori). Sunt, însă, persoane care au mai puțini sau deloc.

Ce presupune operația de extracție:

Operația de extracție presupune îndepărtarea molarului de minte și a țesutului osos care îl acoperă. Cele mai multe astfel de intervenții nu implică riscuri și nici complicații pe termen lung. Întreaga intervenție este efectuată sub anestezie locală și implică:

  • incizie în țesutul gingival
  • îndepărtarea osului care blochează accesul la dinte
  • secționarea molarului
  • îndepărtarea molarului de minte
  • curățarea locului extracției de orice rest de os sau dinte
  • suturarea plăgii

Așadar, măseaua de minte necesită o atenție sporită comparativ cu ceilalți 28 de dinți datorită poziției sale. Este esențial să mergi regulat la dentist, ca să prevezi eventualele complicații.

Printre alte proceduri ce pot fi realizate în clinica noastră, se mai numără:

Tratamentul preprotetic implică extracții, chiuretaj periapical, rezecții apicale și multe altele. Indiferent de tipul procedurii necesare, în clinica noastră aveți garanția unui înalt grad de siguranță pentru intervențiile de acest tip, la nivel minim invaziv și fără durere.

Veți uita ce înseamnă frica de dentist, odată ce veți alege serviciile noastre !

Ești gata să zâmbești din nou?

Abonează-te pentru reduceri și știri