Radiologie Dentară

Radiografiile dentare se număra printre cele mai indispensabile elemente care vin în ajutorul medicului stomatolog atunci când trebuie să stabilească un diagnostic dentar corect.

Aparatele digitale de radiologie folosite în clinica noastră (radiografie retroalveolară și radiografie panoramică), se clasează în categoria instrumentelor medicale dentare de ultimă generație, asigurându-ți o protecție maximă pe întreg parcursul procedurilor de radiografiere.

Având în vedere faptul că sunt instrumente ultra moderne, doza de iradiere la care vei fi supus este cu 90% mai mică decât cea a unui instrument mediocru. Sănătatea zâmbetului tău are prioritate !

Importanța unei radiografii

O radiografie dentara este esentiala in tratamentul stomatologic si medicului stomatolog deoarece ajuta la stabilirea unui diagnostic corect si la efectuarea unei lucrari potrivite fiecarei situatii in parte.

Radiografia ofera o imagine detaliata a dintilor, maxilarului si tesuturilor inconjuratoare. Radiografia dentara este obtinuta prin expunerea la radiatii electromagnetice care penetreaza corpul.

Radiografiile dentare facute cu echipamentele de ultima generatie nu iradiaza mai mult decat o face un televizor, vorbitul la telefonul mobil sau un zbor cu avionul.

Tipuri de radiografie și utilitatea acestora

Radiografie dentara panoramica (numita si ortopantomograma sau OPG)

Este recomandata de fiecare medic stomatolog la consultul stomatologic initial pentru ca ofera o imagine de ansamblu a tuturor dintilor si raportului acestora cu formatiunile anatomice vecine, marind obiectele cu 25-35%.

Radiografie dentara retroalveolara (periapicala)

Mai simpla, usor de realizat chiar si in cabinet si recomandata destul de des, ofera informatii detaliate despre o parte dintre dinti.

Radiografie dentara ocluzala

Recomandata mai rar, dar necesara in anumite situatii.

 

Ești gata să zâmbești din nou?

Abonează-te pentru reduceri și știri