Tratament Carii Dentare

Caria dentară reprezintă cea mai răspândită afecțiune la nivel mondial. Deoarece sănătatea dentară afectează sănătatea generală a organismului este important să prevenim apariția cariilor și să nu amânăm tratamentul cariei din stadiile incipiente.
Cariile dentare nu dispar de la sine și netratate la timp sau corespunzător ele pot evolua rapid și pot afecta structura dintelui natural. Tratamentul cariilor presupune multă atenție și un medic specialist care să curețe întreaga suprafață cariată, să repare dintele cu ajutorul unei obturații dentare și să se asigure că dintele refăcut va rămâne sănătos pe termen lung.
In clinica noastra, vei beneficia de tehnici moderne pentru indepartarea tesutului cariat si reconstituirea dintelui. Materialele compozite de ultima generatie pe care la folosim atunci cand vine vorba despre tratarea acestui tip de afectiune au scopul de a-i reda dintelui aspectul initial.
Complicații ale cariilor dentare
Complicația cariei dentare reprezintă una dintre principalele cauze ale pierderii dinților, însă stă în puterea noastră să prevenim extinderea leziunilor carioase. Lipsa unui dinte sau a mai multor dinți influențează în mod negativ sănătatea orală, dar și stilul de viață. Procesul de masticație este afectat, astfel că digestia alimentelor nu se face corespunzător, iar absorbția nutrienților este diminuată.
Profilaxia dentară (periaj de două ori pe zi și igienizare profesională periodică în cabinetul medicului stomatolog) este o modalitate eficientă de a preveni dezvoltarea de carii dentare, în acest fel, fiind evitate tratamente ulterioare complexe și costisitoare.

Cariile dentare nu se vindecă de la sine. Lăsate netrate, cariile pot avansa și pot avea drept consecință chiar și pierderea dintelui. O carie profundă este atunci când leziunea carioasă afectează smalțul, dentina și camera pulpară, provocând infecția pulpei dentare și, implicit, durere.
Cariile dentare se pot clasifica după mai multe criterii.
În funcție de stadiul cariei, pot fi:
• Superficiale
• Medii
• Profunde
În funcție de locul unde apare leziunea, pot fi:
• Carii coronare sau carii pe suprafața de contact (ocluzale, interdentare și de colet)
• Carii pe suprafețele laterale ale dintelui
• Carii radiculare (pe rădăcina dintelui)
• Carii secundare (apar sub obturațiile deja executate.
Lăsate netratate, cariile evoluează, distrug smalțul dintelui ajungând la pulpa dentară și la nervi, cauzând distrugerea nervului, sau în cazurile cele mai complexe ducând chiar la pierderea dintelui.





