Chirurgie - tehnica PRF

Ne tinem mereu la curent cu ultimele noutati si tehnici in materie de implantare dentara si chirurgie, realizate la nivelul cavitatii bucale. De fiecare data ne asiguram de faptul ca pacientii nostri beneficiaza de solutii inovative, care le asigura vindecare rapida si regenerare eficienta a tesuturilor, fara complicatii si folosind tehnici minim invazive.

Pentru lucrarile noastre, folosim cea mai sigura metoda de augmentare osoasa, vindecare si regenerare tisulara, in vederea elevarii sinusului maxilar – este vorba despre tehnica PRF.

In clinica noastra moderna veti fi intampinati doar cu materiale si instrumente perfect sterilizate, conform standardelor impuse de UE, fapt pentru care intreg procesul chirurgical se va realiza in maximum de siguranta. In plus, la noi veti beneficia de urmatoarele manopere chirurgicale absolut lipsite de orice fel de durere:

Elevare sinus maxilar (Sinus lift) – in vederea inserarii de implanturi

Aceasta procedura ce are ca rol ridicarea membranei sinusale prin aditie de os este frecvent utilizata in randul pacientilor nostri. Sinusul maxilar este reprezentat de o cavitate plina cu aer ce se afla deasupra radacinilor molarilor superiori. In unele cazuri, aceasta coboara si tinde sa ocupe locul radacinilor molarilor superior extrasi, tocmai pentru ca osul se resoarbe odata cu trecerea timpului. Pentru ca medicul stomatolog sa poata sa insereze implanturile, are nevoie de o inaltime, precum si de o grosime corespunzatoare a osului. Totusi, aceasta inaltime dispare pe masura ce sinusul maxilar coboara in locul radacinilor dintilor ce au fost extrasi anterior.

Ceea ce face de fapt medicul profesionist este de a obtine inaltimea si grosimea adecvata printr-o operatie de elevare a sinusului maxilar si ulterior prin inserarea de implanturi de o lungime suficient de mare, astfel incat sa reziste timp indelungat, uneori chiar pentru restul vietii.

Inserare de implanturi dentare

Implanturile dentare sunt acele interventii chirurgicale prin care se introduce o radacina artificiala pentru un dinte nou. In urma beneficierii unui astfel de proces, veti fi mult mai dornici sa radeti si sa zambiti, tocmai pentru ca increderea in sine va creste considerabil, nemaiexistand acele lipsuri deranjante la nivel de dantura.

Aditii osoase (augmentari osoase)

Unii pacienti care au avut parte de extractii dentare cu mult timp in urma, se confrunta cu o problema destul de serioasa ce pun in pericol sanatatea cavitatii bucale – osul se resoarbe. Asadar, pentru a se putea insera implanturile necesare de o lungime si de o grosime corespunzatoare, este nevoie de augmentari osoase.

Extractii molari de minte inclusi

In momentul in care molarii de minte nu au suficient loc sa erupa si sa creasca intr-o maniera corespunzatoare, intreg procesul va crea probleme uriase pacientului. De altfel, acesta se va confrunta cu dureri, iar in multe cazuri si cu infectii.

Printre alte proceduri ce pot fi realizate in clinica noastra se mai numara:

  • Chirurgie parodontala;
  • Rezectii apicale, chistectomii;
  • Tratament preprotetic chirurgical – in vederea realizarii unor lucrari dentare – implica extractii, chiuretaj periapical, rezectii apicale si multe altele.

Indiferent de tipul procedurii necesare, in clinica noastra aveti garantia celor mai sigure interventii de acest tip, la nivel minim invaziv si fara durere. Veti uita ce inseamna frica de dentist, odata ce veti alege serviciile noastre.