La Clinica Dr. Șerban folosim tehnica PRP zilnic, motiv pentru care am decis să scriem și un articol pe această temă, în care să prezentăm cum se desfășoară procesul și care sunt beneficiile acestuia pentru pacient. Astfel, te invităm să afli mai multe despre acest tratament din rândurile de mai jos.

PRP (sau plasmă bogată în plachete) este terapia de ultimă generație pentru regenerarea tisulară, fiind totodată un adjuvant valoros și în ceea ce privește vindecarea postoperatorie a multor proceduri ale chirurgiei dentare și oro-maxilo-faciale.

S-a descoperit că cel mai eficient factor de creștere care influențează vindecarea post-terapie și care are un rol foarte important în mecanismele de reparare a țesuturilor, este chiar sângele pacientului. Terapia PRP nu are, așadar, nicio contraindicație, deoarece această utilizează chiar propriul sânge al pacientului.

Recoltarea sângelui necesar va fi gata în doar câteva minute, urmând etapa în care acesta este introdus într-un aparat și supus unei forțe centrifuge puternice, pentru a obține plasma bogată în elemente și celule ce stimulează vindecarea.

Așa cum spuneam mai devreme, utilizarea PRP în practica dentară chirurgicală are rezultate spectaculoase: reduce sângerarea, intensifică vindecarea țesuturilor moi și regenerarea osoasă, reduce sindromul de durere, inhibă inflamația locală, grăbește procesele de raparație tisulară, promovează osteointegrarea implanturilor endoosoase, scade riscul de respingere a implanturilor și crește rata de succes a procedurilor precum adiția osoasă. Cu alte cuvinte, pentru doar câțiva mililitri din sângele tău, medicul stomatolog îți va putea oferi un tratament mult mai eficient din toate punctele de vedere.

Ce sunt A-PRF și I-PRF?

În funcție de parametrii la care se realizează centrifugarea, se pot obține două variații ale acestei tehnologii: A-PRF și I-PRF, varianta fluidă a celei dintâi. Astfel, medicul stabilește ce tip de PRF va folosi ținând cont de intervenția pe care o va realiza, în vederea obținerii celor mai bune rezultate.

Spre exemplu, dacă membranele A-PRF sunt ideale pentru fixarea celulelor pe biomateriale sau pe suprafețele de titan, concentratul I-PRF se folosește adesea pe suprafețele membranelor de colagen și a implanturilor dentare, formând astfel vase de sânge noi ce vor vasculariza și susține regenerarea osoasă.

Dacă tehnica PRP ți se pare ceva ușor complicat, să știi că e normal să fie așa, fiind totuși un subiect de specialitate. Important este doar să ții minte că folosind o monstră din sângele tău, această terapie va reduce timpul de vindecare, durerea și inflamația, scăzând disconfortul și îmbunătățind întreaga experiență de pe scaunul din clinică.

Poți lăsa liniștit detaliile tehnice în seama medicilor noștri profesioniști, care au în spate o experiență de peste 20 de ani în domeniu și mii de tratamente realizate cu succes. Fă-ți o programare la Clinica Dr. Șerban sunând la numărul de telefon 0758.074.415 sau completând formularul online.