Procesul maturizării implică, printre alte aspecte, apariția molarilor de minte. Erupția lor se manifestă în intervalul după vârsta de 12 ani. Cu toate acestea, erupția molarilor diferă de la un pacient la altul și chiar la același pacient, de la un molar la altul. Procesul poate evolua în mai multe etape, cu pauze, până când dintele se formează și iese în întregime. Astfel, molarii de minte pot apărea la orice vârstă.

Pacienții care nu manifestă probleme privind erupția acestor molari sunt într-un număr restrâns. De obicei, măselele de minte pot cauza complicații, cum ar fi:

  • Carii;
  • Boala parodontală;
  • Pericoronarite;
  • Resorbție osoasă dentară;
  • Fracturi mandibulare etc.

De aceea, este recomandat să apelezi întotdeauna la medicul stomatolog.

Cum știi că urmează să erupă molarul de minte?

Principalele simptome cu care pacienții se confruntă în această situație sunt dureri, infecții, disconfort gingival, deteriorarea dinților de lângă zona afectată.

Când știi că molarul de minte trebuie îndepărtat?

Apariția acestui molar poate împinge ceilalți dinți de pe arcadă și, pentru a-și face loc, le poate schimba poziția. De aceea, trebuie acționat înainte ca el să facă acest lucru. De asemenea, se recomandă sfatul medicului și în cazul în care erupția sa nu este completă, întrucât acesta poate determina apariția infecțiilor gingivale.

Putem păstra molarul de minte?

În cazul în care molarul de minte este sănătos și a erupt în mod corespunzător, fără a afecta ceilalți dinți, extracția acestuia nu este recomandată. Recomandăm însă o urmărire atentă din partea unui specialist până în momentul în care molarul este format complet, pentru diminuarea sau înlăturarea oricărui pericol.

De ce să ne alegi pe noi?

Medicii Clinicii Dentare Dr. Șerban au o vastă pregătire și experiență în ceea ce privește problema molarilor de minte și nu numai. Ne dorim ca fiecare pacient să dispună de confortul necesar astfel încât să obținem rezultatele cât mai bune, fără complicații sau traume post-extracție. De aceea, folosim cele mai moderne și sigure tehnologii minim invazive.

Extracțiile realizate în cadrul clinicii noastre se realizează prin tehnici atraumatice, cu aparatură Piezosurgery de ultimă generație. Punem siguranța pe primul loc, iar fiecare intervenție este realizată fără ca pacientul să resimtă vreo durere. Cu peste 15.000 de intervenții, putem aborda toate tipurile de extracții pentru molari incluși, semi-incluși sau erupți pe arcadă.

Prin tehnologiile folosite oferim confort postchirurgical sporit și garanția că locul intervenției se va vindeca corespunzător, iar sănătatea danturii va fi menținută.

Beneficiază și tu de tehnologiile de ultimă generație și asigură-te că extracția molarilor de minte va fi realizată în deplină siguranță! Te așteptăm în cabinetul nostru și îți promitem că nu vei avea de ce să-ți faci griji. Pentru a face o programare poți suna la numărul de telefon 0758.074.415 sau poți completa formularul online: https://www.drserban.ro/contact/