Implant Dentar

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar reprezinta un dinte artificial ce urmeaza a fi implantat in locul unuia lipsa. Radacina dintelui artificial va fi inserata in arcada dentara, iar materialul acesteia va fi asimilat rapid, intrucat folosim implanturile din titan, 100% biocompatibile.

Implantologie

De ce sa alegi implanturile dentare Dr. Serban?

 • folosim aparatura de ultima generatie PIEZOSURGERY
 • confortul postchirurgical este sporit, fata de tehnicile clasice
 • folosim metode de sterilizare conforme cu Normele UE
 • dispunem de personal specializat strict pe implantologie
 • oferim GARANTIE pentru fiecare lucrare efectuata

Cum are loc procesul de implantare?

Surubul de titan va fi amplasat de specialistii nostri pe arcada dentara, prin tehnici speciale, minim invazive si nedureroase.

Durata terapiei variaza in functie de caz, insa rezultatele depasesc asteptarile. Tehnicile pe care le folosim sunt de ultima generatie, pentru a reduce perioada de vindecare si protezare definitiva.

Sunt candidatul potrivit pentru un implant dentar?

Putem inlocui orice lipsa la nivelul danturii. Chiar si cazurile in care extractiile dentare au fost efectuate cu mult timp in urma pot fi acum tratate.

Pana de curand, in astfel de situatii, implanturile dentare nu erau recomandate. Tehnologia moderna de care dispunem permite implantarea, intrucat luam masuri suplimentare precum bone grafting sau sinus lift. Acestea au rolul de a consolida arcada dentara resorbita si afectata de lipsa indelungata a dintelui.

Tehnologia PIEZOSURGERY pe care o folosim garanteaza un act operator precis atat pentru pacient, cat si pentru medic. Interventia este minim invaziva, iar astfel putem sa reducem si disconfortul postchirurgical.

Care este rata de succes a unui implant dentar?

Multumita specialistilor bine instruiti si tehnologiei de ultima generatie de care dispunem, rata de succes a implanturilor dentare realizate de noi este de 98-100%.

Daca vei respecta indicatiile noastre cu privire la tratamentul postoperator si cele legate de igiena dentara, vei beneficia de implant chiar pentru tot restul vietii. Dintele implantat va fi identic cu unul natural si nimeni nu va putea sesiza vreo diferenta.

Cum te ajuta implanturile?

 • inlocuiesc unul sau mai multi dinti, fara sa afecteze in vreun fel integritatea dintilor alaturati, naturali
 • servesc ca suport pentru alte lucrari dentare (ex: punti si proteze mobile)
 • consolideaza dantura, oferind un suport eficient si descurajand resorbtia osoasa ulterioara extractiilor
 • iti ofera posibilitatea de a zambi cu incredere, intrucat pastreaza aspectul identic cu cel al dintilor naturali

Ce avantaje au implanturile dentare?

 • va fi inlocuita o singura coroana si nu 3, precum in cazul puntilor dentare clasice
 • integritatea dintilor vecini celui implantat nu va avea de suferit
 • poti schimba proteza mobila cu una fixa, intrucat implanturile ofera sprijinul necesar pentru aceasta
 • plus pe parte estetica – vei putea zambi increzator, fara ca nimeni sa observe vreo diferenta intre dintele implantat si cei naturali
 • vei preveni retractia gingiilor si resorbtia osului maxilar
 • rata de succes maxima, spre deosebire de alte tratamente stomatologice

Noutatea oferita de clinica Dr. Șerban: sistemul de implant dentar Fast & Fixed

Vrei sa ai dinti in mai putin de 24 de ore?

Tratamentul Sky Fast & Fixed este solutia optima pentru pacientii edentati care vor sa aiba dinti stabili imediat.

O singura zi! – extractii

– inserare implanturi

– lucrare provizorie

Sky Fast & Fixed permite evitarea problemelor anatomice aditionale, iar osul existent al pacientului este folosit optim, rezultand astfel dinti ficsi chiar din ziua operatiei.

Sistemul Fast & Fixed se adreseaza:

– pacientilor care si-au pierdut toti dintii si care isi doresc o lucrare fixa

– pacientilor care au dinti irecuperabili sau care nu mai pot sustine o lucare fixa

– pacientilor care au resorbtii osoase foarte mari si nu mai primi implanturi dentare clasice

– purtatorilor de proteze dentare care isi doresc dinti ficsi

Avantajul major al sistemului Fast & Fixed este ca pacientul primeste intr-o singura zi lucarea fixa cu care poate manca.

– Interventie minim invaziva

– Refacere rapida

– Scapi de inteventii laborioase de aditii osoase

– Dinti in 24 ore

– Costuri reduse fata de lucrarile clasice pe implant

Posibilitatea de planificare exacta si anticipata elimina riscul, atat pentru medic cat si pentru pacient, de a fi in posturi neplacute generate de situatiile in care timpul, costul, sau chiar ambele ar fi necunoscute intr-o ecuatie magica. Cu atat mai mult, restaurarea definitiva permite planificarea exacta a vizitelor la cabinet,castigand timp pentru realizarea unei lucrari permanente de calitate.

Exista pacienti care au suferit extractii dentare in urma cu mult timp, si unde cantitatea si calitatea osului este scazuta. Pana de curand, in aceste cazuri, implanturile dentare erau contraindicate. Tehnicile moderne permit inserarea de implanturi chiar si in aceste cazuri,pacientul fiind supus, in prealabil, unei interventii chirurgicale de aditionare osoasa – bone grafting, sinus lift.

Clinica noastra foloseste in operatiile de implantologie un aparat de ultima generatie PIEZOSURGERY, care creste siguranta actului operator atat pentru medic, cat si pentru pacient, este minim traumatizant si ofera un confort sporit postchirurgical fata de tehnicile clasice folosite in implantologie. Piezosurgery are indicatii in operatiile de elevare a sinusului maxilar fara lezarea membranei sinuzale, in operatiile de inserare a implanturilor in oasele maxilare inguste (splitting), in augumentari osoase si in extractii dentare atraumatice.

Care este rata de succes a unui implant dentar?

Rata de succes inregistrata la pacientii cu implanturi este de 98-100%. Rata de succes variaza in functie de starea de sanatate a pacientului (implanturile dentare sunt contraindicate la pacienti cu afectiuni hepatice, metabolice, cardiace grave, renale), de tehnica operatorie, de calitatea si cantitatea osului si ,cel mai important, de igiena pacientului. Daca sunt ingirijite corect, implanturile dentare pot dura toata viata. Este necesar ca pacientul sa vina regulat la control. Se considera ca implanturile dentare au cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele stomatologice. Implanturile dentare nu se cariaza, dar atunci cand igiena orala nu este corecta se poate dezvolta periimplantita, afectiune ce poate duce la infectarea tesutului din jurul implantului si ulterior la pierderea lui. Riscul de periimplantita este crescut la fumatori si la pacientii cu igiena orala deficitara.

Riscul de pierdere a unui implant apare din cauza unei igiene orale incorecte, din cauza fumatului sau a unei tehnici operatorii incorecte, a unei protezari imediate atunci cand nu este cazul sau din cauza unei cantitati si calitati osoase scazute.