Caută
Close this search box.
Care sunt cele mai populare întrebări adresate unui dentist

Care sunt cele mai populare întrebări adresate unui dentist

Navigare rapidă articol

De-a lungul celor peste 20 de ani de profesie am răspuns la foarte multe întrebări și curiozități venite din partea multor pacienți. Mare parte dintre aceste întrebări sunt generale și firești, deoarece pacienții oricărui medic stomatolog trebuie să se simtă pregătiți și totodată în siguranța pentru tratamentul ce va urma.

Pornind de la acest context am realizat o listă cu cele mai populare întrebări care ne-au fost adresate de-a lungul timpului, precum și cu răspunsurile noastre la ele.

Cât de des trebuie să merg la stomatolog?

Aceasta este întrebarea pe care ne-o punem fiecare dintre noi, însă puțină lume acționează conform indicațiilor și recomandărilor propriu-zise. De cele mai multe ori alegem să trecem pragul unui cabinet stomatologic doar atunci când avem o problemă concretă și omitem controalele de rutină. Așadar, cu excepția situaților care necesită un control special recomandarea noastră este să mergi la medicul dentist de cel puțin două ori pe an. Totuși, dacă știi că ești predispus apariției afecțiunilor gingivale și a cariilor îți recomandăm să apelezi la un control o dată la trei sau patru luni.

Cum scap de frica de stomatolog?

Frica de stomatolog este o problemă reală și des-întâlnită în rândul pacienților. Ea implică mai degrabă factori de natură psihologică decât de alt tip, motiv pentru care cea mai simplă modalitate de a scăpa de această frică este să fii informat și să te simți în siguranța pe durata unei ședințe. E important să știi că te afli pe mâini bune și este de datoria medicului stomatolog să-ți câștige încrederea si să te ajute să te simți relaxat. Totodată este important să înțelegi în ce constau procedurile la care vei fi supus pentru a putea sta liniștit pe toată durata tratamentului.

Este dureros tratamentul stomatologic?

Unul dintre principale motive pentru care pacienții evită pe cât posibil vizitele la cabinetul stomatologic este falsa impresie că tratamentele la care vor fi supuși sunt dureroase. Cu toate acestea tratamentele moderne se fac sub anestezie, ceea ce înseamnă că nu vei simți nimic. În funcție de nevoile pe care le ai există posibilitatea să apară un ușor disconfort în urma unei ședințe de tratament, însă nimic grav sau care să nu poată fi ușor de gestionat. Așadar fii fără grijă, tratamentele stomatologice nu sunt deloc dureroase!

Pot apela la un tratament stomatologic în timpul sarcinii?

Tratamentele stomatologice pot fi efectuate pe toată durata sarcinii în condiții perfect normale cât timp medicul stomatolog este informat cu privire la istoricul tău medical și la situația sarcinii, iar pacientul beneficiază de acordul medicului ginecolog.. Cea mai bună perioadă pentru a rezolva urgențele este, însă, în trimestrul al doilea al sarcinii. Mai mult, nu doar că vizita la stomatolog în timpul sarcinii este una sigură, ci este și recomandată, deoarece sarcina poate provoca diverse afecțiuni de natură dentară, precum gingivita de sarcină sau granulomul de sarcină. Toate aceste probleme pot fi tratate simplu și fără complicații dacă alegi medicul stomatolog potrivit.

De ce trebuie scoși molarii de minte dacă nu dor sau nu sunt erupți?

În mod normal molarii de minte sunt ultimii dinți care erup. Aceștia pot fi sănătoși și funcționali, însă există o serie de motive care fac extracția lor una obligatorie. Recomandăm extracția molarilor de minte în cazul în care aceștia cresc în poziții anormale, înghesuie restul dinților, nu au loc să iasă sau cresc riscul de apariție a cariilor. Pentru extracția molarilor de minte nu există o perioadă specială, ci trebuie să ții cont de recomandările medicului stomatolog.

Indiferent de problemele și de nevoile pe care le ai cel mai bine este ca înaintea oricărui tratament să porți un dialog cu medicul stomatolog prin care să-i adresezi acestuia toate întrebările, nelămuririle și chiar temerile tale. Având la bază această discuție îți va fi și ție mai ușor să treci cu bine peste tratament, dar și medicul va înțelege mai bine nevoile tale. Dacă vrei să îți faci o programare la Clinica Dr. Șerban te invităm să ne suni la numărul de telefon 0758.074.415.