Caută
Close this search box.
Etapele implantului dentar

Etapele implantului dentar

Navigare rapidă articol

Ce este implantul dentar?

În domeniul medicinei dentare, implanturile reprezintă o metodă inovativă și eficientă de înlocuire a dinților lipsă. Pacienții care se confruntă cu pierderea unuia sau a mai multor dinți știu că senzația de disconfort creată nu este plăcută, întrucât pot apărea probleme în ceea ce privește masticația. De asemenea, de cele mai multe ori, această situație poate cauza complexe.

Implantul dentar are astfel rolul de a oferi pacientului un zâmbet cât mai frumos și, mai important decât aspectul estetic, de a restaura funcționalitatea danturii. Dacă alegi să apelezi la această procedură în cadrul unui cabinet stomatologic, este bine să fii informat și să cunoști toți pașii necesari. La Clinica Doctor Șerban, implantul dentar se realizează urmărind atent mai multe etape.

Care sunt etapele acestei proceduri?

Consult stomatologic

Orice tratament începe, desigur, cu o consultație. În cadrul acestei prime întâlniri cu medicul stomatolog se vor identifica principalele probleme ale danturii. De asemenea, în urma investigațiilor, specialistul va pune un diagnostic și va putea realiza un plan de tratament.

Respectarea planului de tratament

Un alt pas important este eliminarea tuturor problemelor dentare ce ar putea afecta implantul. Astfel, înainte de procedura chirurgicală propriu-zisă, pacientul va beneficia de mai multe tratamente care să ofere o dantură cât mai sănătoasă. Igienizarea profesională sau curățarea cariilor dentare sunt etape ce trebuie parcurse pentru a asigura un implant dentar cât mai reușit.

Inserarea implantului dentar

Realizarea procedurii chirurgicale constă în plasarea implantului dentar pe os prin tehnici speciale. Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, dar și a experienței dobândite pe parcursul timpului de medicii noștri stomatologi, această procedură devine una sigură, atraumatică și nedureroasă. În funcție de pacient și de situația danturii sale, tratamentul poate fi abordat diferit astfel că, procedura poate dura de la trei până la nouă luni. Tratamentul este compus din trei elemente diferite: șurubul de titan/ zirconiu, bontul protetic și coroana dentară.

Îți dorești să apelezi și tu la această procedură? Ne poți contacta online, completând acest formular https://www.drserban.ro/contact/ sau sunând la numărul 0758.074.415. Te așteptăm să îți faci o programare!