Fiecare persoana trebuie sa acorde atentia corepunzatoare danturii sale, daca isi doreste sa aiba un zambet frumos. Mai mult decat atat, realizarea unei igiene cat mai adecvate este absolut necesara pentru a avea o masticatie cat mai buna. Asadar, spalarea dintilor ar trebui sa fie o prioritate in fiecare zi. Numai asa este posibila mentinerea unui aspect estetic prezentabil. Cei care nu au avut in vedere aceste aspecte acum sunt incomodati de diversele imperfectiuni prezente la nivelul cavitatii bucale.

Medicii clinicii noastre recomanda cu toata caldura efectuarea controalelor de rutina de cel putin doua ori pe an. Conform parerii specialiste a acestora, numai asa se poate mentine starea de sanatate adecvata a danturii. Din acest motiv, doritorii au posibilitatea de a beneficia de un control profesionist in cadrul clinicii noastre specializate.

Atat timp cat faceti din spalarea dintilor o prioritate zilnica, sansele ca acestia sa sufere afectiuni sau infectii sunt mult mai scazute. Desigur, pe cealalta parte exista factorii externi care pot influenta intr-o foarte mare masura sanatatea dintilor. Consumul anumitor alimente daunatoare nu va face decat sa duca la inrautatirea starii acestora si sigur nu isi doreste nimeni sa aiba astfel de probleme.

Cand trebuie efectuat controlul de rutina ?

In cazul in care pana in momentul prezent nu ati beneficiat de nici un control in cabinetul medicului stomatolog, va sfatuim sa faceti acest lucru cat mai repede cu putinta. Intr-adevar, exista posibilitatea sa nu suferiti de nici o afectiune si sa aveti dantura perfect sanatoasa.

Cu toate acestea, exista nenumarate cazuri in care pacientii s-au prezentat pentru efectuarea controlului de rutina si au descoperit ca sufera de diverse afectiuni sau boli ale cavitatii bucale. In acest caz, medicul stomatolog trebuie sa iti prezinte informatii detaliate cu privire la starea acesteia. De asemenea, de dorit ar fi sa soliciti parerea expertului cu privire la solutiile de tratament pentru care poti opta.

Daca este vorba despre o problema serioasa, ce poate avea repercusiuni grave asupra intregii cavitati bucale, atunci iti recomandam sa iei o decizie corecta cat mai repede.

Exista posibiltatea ca, in urma consultului stomatologic, sa ti se aduca la cunostinta faptul ca ai dinti care prezinta carii ce trebuie solutionate intr-un timp cat mai scurt, pentru a nu avansa. Atunci cand o carie se extinde prea tare, aceasta poate afecta nervul dintelui, ceea ce atrage dupa sine anumite neplaceri.

Un aspect important de care trebuie sa tii cont este experienta pe care o detine medicul la care apelezi. controlul dentarDaca auzi lucruri bune despre calitatea serviciilor pe care le ofera acesta, precum si despre raportul dintre pret si calitate, atunci ai gasit medicul potrivit.
Pentru ca numarul vizitelor pe care le ai de facut la cabinet sa nu creasca, iti recomandam sa acorzi o atentie sporita alimentelor pe care le consumi. Chiar daca obisnuiesti sa cumperi produse de pe raftul magazinelor sau sa consumi alimente naturale, efectele pe care unele dintre acestea le au asupra danturii pot fi devastatoare.

Atat smaltul, cat si estetica dintilor vor fi afectate intr-o mare masura atunci cand exagerezi cu cantitatile consumate. De obicei, medicul dentist trebuie sa iti aduca la cunostinta faptul exista anumite alimente care pot deterioara sanatatea dintilor. Vei vedea ca atunci cand incepi sa acorzi atentia necesara danturii tale, vei avea un zambet mai deosebit si te vei simti mai plin de incredere.